Hur mycket kostar en chili…?

För mig handlar det mycket om vad som är rimligt och skäligt. Då en planta kan ge mellan 100-1000 frukter vill jag inte ta ut för mycket för en frukt. Det är viktigare för mig att alla ska ha råd att handla. Mitt mål är att driva en hobbyverksamhet som går plus minus noll. Under mitt första år tog jag 5 kronor för en färsk frukt. Detta har varit lite för billigt så nu kostar en chili 9 kronor. Samtliga färska frukter säljs i 5-pack (45kr).

Att torka frukt är ett mycket bra sätt att kunna förvara chili under lång tid. Man kan mala till pulver eller smula ner som flaket över maten. Styckpriset för en torkad chili är 6 kronor. Samtliga torkade frukter säljs i 5-pack (30kr).

Att röka chili (chipotle) är en lång process som tar 12 timmar. Materialkostnaden för att röka chili är främst de träslag jag använder. Det behövs tre sorters trä för att göra en Orange Alien Chipotle. Efter rökningen torkas frukterna, vilket tar mellan 2-2,5 dygn. En chipotle  11 kronor. Samtliga chipotle säljs i 5-pack (55kr).

Övriga produkter varierar i pris. Undrar du varför en produkt kostar som den gör är du välkommen att höra av dig.