DISTANSHANDELSLAGEN & ÅNGERRÄTT

Du har som kund på vår e-handel alltid 14 dagars ångerrätt. Detta i enlighet med distanshandelslagen, vilket innebär att om du köper en vara via tex e-handel har du möjlighet att ångra köpet inom 14 dagar från den dag du har mottagit varan. Detta sker genom att du returnerar den oöppnade varan till oss. Du står själv för returkostnaden.

Om du ångrar ditt köp och vill returnera en produkt mailar du till info@alienchili.se och meddelar att du önskar returnera varan. Därefter skickar du varan till oss på adressen som anges nedan. När vi har mottagit returen betalar vi tillbaka köpebeloppet för den returnerade varan, senast inom 14 dagar efter att vi tagit emot returen.

Vid mottagandet av produkten har du rätt att undersöka varans utseende. Om du öppnar produktens orginalförpackning är du skyldig att ersätta oss för värdeminskningen. Observera att en sådan värdeminskning kan uppgå till varans totala pris. Detta gäller i de flesta fall då vi säljer färskvaror. Vi kan inte sälja en öppnad vara på grund av hygienskäl.

Enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (SFS 2005:59) gäller inte ångerrätt för livsmedel och andra dagligvaror. Du har alltså ingen ångerrätt för färska eller torkade frukter.

RETURER & REKLAMATION

Vid reklamation återbetalar vi den skadade varans köpesumma samt eventuella fraktkostnader inom 14 dagar från den dag vi mottagit den reklamerade varan. Reklamation kan ske vid skador på originalförpackning, så som trasiga flaskor, burkar eller lock, eller vid annat synligt fel. Reklamation kan även ske vid fel på varan som uppmärksammas först när originalförpackningen öppnats. Reklamation kan dock endast ske

Som konsument ansvarar du för kostnaden samt risken vid returfrakt, denna risk innefattar bland annat att produkter skadas eller kommer bort under frakt. Vi rekommenderar därför rekommenderad försändelse och att du tecknar en försäkring för varans värde med speditören.

Vi kan också, om du beställer denna tjänst via vår kundsupport returnera din beställning via Schenker mot en avgift för returkostnad och hantering. OBS, du som kund står för att varan är väl emballerad vid retur. Var vänlig kontakta support ifall emballage saknas.

Kreditering av ert köp sker efter att varan har har anlänt till vårt lager och vi har undersökt produkten för eventuell värdeminskning.

FÖRBEHÅLL

Vi förbehåller oss rätten att makulera order vid uppenbara fel vare sig det gäller felaktigheter såsom prisfel, tryckfel, tekniska problem eller vid massbeställningar. Vid eventuell felinformation har du rätt att häva ditt köp, med hänvisning till konsumentköplagen. Vi reserverar oss även för förseningar som beror på leverantör samt slutförsäljning, samt fel som uppstår på vara om den inte hämtas ut av köparen från ombud inom rimlig tid. Rimlig tid gällande färskvaror är inom en vecka från att den anlänt till postombud. Om en beställd produkt är slut har du rätt att avbryta köpet varpå vi återbetalar den beställda varans köpesumma.

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar.

Konsumentverket har upprättat ett standardformulär som du kan använda om du ångrar ditt köp. Du finner detta formulär på Konsumentverkets webbplats www.konsumentverket.se.

OM DU ÄR ÅTERFÖRSÄLJARE

Företag och återförsäljare har inte rätt att returnera en produkt om originalemballage eller förpackning har öppnats. Ångerrätten gäller endast konsument.

YTTERLIGARE INFORMATION

All betalning sker antingen genom förskottsbetalning via Swish eller kontant vid avhämtning. Vi skickar din order när betalningen har inkommit till vår bank.

Du har möjlighet att registrera  dig som användare på vår sajt. Detta innebär att vi sparar de uppgifter du fyller i för att underlätta framtida leveranser. Man behöver dock inte vara registrerad användare för att göra beställningar. Närhelst du inte längre vill vara registrerad användare hos alienchili.se kan du enkelt ta bort dig själv som användare. Kontakta oss vid problem så hjälper vi dig med detta.

RETURADRESS

ALIEN CHILI
Danmarks skolväg 9
75598 UPPSALA

Rulla till toppen