Världens roligaste arbete

ALIEN CHILI &
ETTINGBO GÅRDSBUTIK

VÅRT GALLERI

Ettingbo

På gården odlar vi både chili som de flesta andra råvaror som vi använder i våra produkter.

"Vi flyttade från Uppsala ut på landen i norra uppland."

Vår gård

Att odla chili är ett av mina största intressen. Under flera år har jag haft en liten hobbyverksamhet utifrån detta intresse. Denna verksamhet har sedan gjort det möjligt att från i maj 2021 starta företaget Alien Chili, vilket drivs som en enskild firma. Företaget är registrerat för F-skatt och moms. Alien Chili är dessutom registrerad och godkänd som Livsmedelsverksamhet. I april 2022 flyttade vi från Uppsala till gården Ettingbo i Östervåla.

Odlingar

Vi odlar i växthus då det är en förutsättning att kunna få bra skördar i det svenska klimatet.

"På våren finns det ofta plantor att köpa i gårdsbutiken."

Våra odlingar

På gården odlar vi både chili, tomater och andra grönsaker. Överskottet av plantor brukar vi sälja i gårdsbutiken. Vi odlar både i växthus, på friland och i täckodlingar.

Chili

Vi har ett 20-tal egna korsningar och hybrider. Vissa är starka – andra är milda.

"Kom förbi så får du provsmaka."

Chiliodling

 Alla chilifrukter som säljs på den här sidan är egenproducerade på gården. Odlingen sker i tre mindre växthus (24kvm styck).  Sommartid (maj – september är växthusen igång. Det går då bra att besöka gården för en guidad visning. Hör dock alltid av dig innan du kommer, så du inte åker i onödan. Vi är nästan alltid hemma, men inte alltid. Då kan man även få provsmaka av de de frukter som finns mogna eller av de produkter som för närvarande finns i lager. Många av våra chilisorter är framtagna av Alien Chili. Du kan även köpa chili frön till flera av dessa sorter.

Chilikök

Ett bra kök anpassat till produktionen är en förutsättning.

"En ynnest med eget produktionskök."

Vårt produktionskök

Jag är utbildad kock och har alltid älska att utveckla och förädla nya produkter. Att kunna kombinera matlagning med mitt odlingsintresse är en verklig ynnest. Sedan vi flyttade till Ettingbo har vi även byggt ett helt nytt produktionskök: chiliköket. Jag är utbildad kock och har alltid älska att utveckla och förädla nya produkter. Att kunna kombinera matlagning med mitt odlingsintresse är en verklig ynnest.

Produkter

Vi har en brett sortiment av produkter: fermenterade såser, fröknäcke och marmelader och chutney. Vi tillverkar även vår egen chipotle och en läcker kryddmix. Med mera.

"Jag älskar att förädla produkter."

Vårt produktionskök

I butiken hittar du en rad olika produkter. Det finns chilifrön, torkade och rökta frukter och under säsong även färska chilifrukter. Nyheter är att vi nu även kommer att sälja våra egna chilimarmelader och fermenterade såser. Det finns även recept för nedladdning, en odlingsbok och lite videofilmer. Med dessa ord hälsar jag dig välkommen till Alien Chili.

Provsmak

Man brukar kunna få provsmaka de olika produkterna innan man handlar. Hör man av sig dagen innan kan det bli lite extra.

Djur

På gården har vi höns, får och ankor. Och katter. Emellanåt finns det nykläckta kycklingar och på våewn kan det finnas lamm.

Rulla till toppen