Om Alien Chili

om alien chili

VÄRLDENS BÄSTA FRITIDSINTRESSE

Att odla chili är ett av mina största intressen. Under 2018 etablerade jag och min familj en liten hobbyverksamhet utifrån detta intresse. Alla chilifrukter som säljs på den här sidan är egenproducerade på vår tomt i Uppsala.

Odlingen sker i två små växthus (11kvm+12kvm).  I det ena växthuset har vi en massa olika sorter, vilka blir öppet pollinerade. I det andra växthuset har vi enbart eget framtagna sorter och hybrider.

Just nu arbetar jag på flera nya sorter. Att stabilisera en ny korsning tar minst fem generationer, så det är en bra bit kvar att vandra. Men så mycket kan jag säga: de nya sorterna är oerhört spännande. Bland dessa sorter hittas Alien Metamorphos (4 olika sorter) och Orange Alien (4 olika sorter). Men även ytterligare några sorter. Sammanlagt är det i dagsläget 18 olika korsningar och variationer.