om alien chili

VÄRLDENS ROLIGASTE ARBETE

Att odla chili är ett av mina största intressen. Under flera år har jag haft en liten hobbyverksamhet utifrån detta intresse. Denna verksamhet har sedan gjort det möjligt att från i maj 2021 starta företaget Alien Chili, vilket drivs som en enskild firma. Företaget är registrerat för F-skatt och moms. Alien Chili är dessutom registrerad som en Livsmedelsverksamhet.

Jag är utbildad kock och har alltid älska att utveckla och förädla nya produkter. Att kunna kombinera matlagning med mitt odlingsintresse är en verklig ynnest.

Alla chilifrukter som säljs på den här sidan är egenproducerade på vår tomt i Uppsala. Odlingen sker i två små växthus (11kvm+12kvm).  I det ena växthuset har vi en massa olika sorter, vilka blir öppet pollinerade. I det andra växthuset har vi enbart eget framtagna sorter och hybrider (varianter).

Just nu arbetar jag på flera nya korsningar. Att ta fram och stabilisera en ny korsning är en lång process som tar flera år. Men för varje år som går kommer man ett steg närmare sitt mål. Varje ny sort är oerhört spännande. Bland dessa sorter hittas ’Alien Metamorphos’ (4 olika varianer) och ’Orange Alien’ (4 olika varianter). Men även ytterligare några korsningar. Sammanlagt är det i dagsläget 18 olika korsningar och variationer.

I butiken hittar du en rad olika produkter. Det finns chilifrön, torkade och rökta frukter och under säsong även färska chilifrukter. Nyheter är att vi nu även kommer att sälja våra egna chilimarmelader och fermenterade såser. Det finns även recept för nedladdning, en odlingsbok och lite videofilmer. Med dessa ord hälsar jag dig välkommen till Alien Chili.