RECEPT

Chilitryfflar

INGREDIENSER

– 200 g fin choklad, 50-60%
– 3/4 dl grädde
– 1 Orange Alien
– 1 msk honung
– 0,5 dl cacao

GÖR SÅ HÄR

Hacka chokladen och lägg den i en bunke, eller använd pellets.

Skär bort stjälken från chilin och skär den i bitar. Ta bort frön och placenta ifall du önskar en lite mildare tryffel. Alternativ: använd en annan chili.

Häll grädde i en kastrull och lägg i chilibitarna, låt nästan koka upp (ta av vid första bubblan) och låt dra 5-10 min.

Tag av från värmen och låt dra 5-10 min.

Rör ner honung så att den smälter. Sila bort chilin och koka upp grädden på nytt. Häll den varma grädden över chokladen och rör tills chokladen smält helt.

Låt smeten stelna. Gör tryfflar och rulla dem i kakao. Eller annan snitsig garnering.