RECEPT

CITRONMARMELAD - Aji lemon drop

INGREDIENSER

– 65 gram Aji Lemon Drops
– 280 gram gul paprika
– 5 gram citroncest (skal – utan det vita)
– 0,4 dl citronsaft
– 0,6 dl äppelcidervinäger
– 350 gram syltsocker, med pektin

GÖR SÅ HÄR

Hacka frukterna. Se till att det inte blir för finfördelat – lite bitar är väldigt gott i marmeladen. 

Mät upp socker, citronsaft och vinäger. Värm vinäger, citronsaft och socker försiktigt i en kastrull utan att röra om, tills sockret har löst sig. 

Tillsätt den hackade frukten och låt småkoka i 15-20 minuter, utan att röra om.

Häll upp på burkar och låt svalna utan lock i 30-40 minuter. 

Rör om så frukten fördelas jämt. Stäng locket och förvara i kylskåp. Håller länge. Kan även frysas.

marmelad_comp
0A35AC85-716D-4D73-BDEF-0340F032974D