RECEPT
KLADDIG KLADDKAKA
INGREDIENSER
– 150 gram smör
– 2-3 msk ströbröd
– 3 ägg
– 3 dl strösocker
– 2 dl vetemjöl
– 1 dl kakao
– 1 tsk vaniljsocker
– 1 krm vaniljpulver
– 0,5 -1 krm lakritspulver
– 1,5 krm salt
– 1 nypa Chilisalt
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen (eller Airfyer) på 175°.
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker lite pösigt i en bunke.
Sikta de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 20-24 cm i diameter. (Den mindre formen ger kladdigare kaka.) Strö över en nypa chiliflingsalt.
Grädda i mitten av ugnen 12-14 min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten.
Låt svalna och ät med vispad grädde och/eller vaniljglass.

